Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Dotace na rozjezd podnikání

  • 0

Sehnat kapitál na rozjezd firmy je jedním z velkých problémů začínajících podnikatelů. Nabízí se vůbec možnost v podobě dotací? A to nejen z EU, ale i od státu?

Rozhodli jste se, že začnete podnikat, ale máte problém se sháněním kapitálu. Je možnost získat finance mimo angel investory, crowfoundingové portály, start-up inkubátory? 

Jaké dotace vybrat a kde je najít?

Poskytování dotací na rozjezd podnikání je obecně poměrně obtížně dostupné. Kromě možnosti dotací z minulého článku - Dotace pro podnikatele - si zkuste prověřit následující možnosti:

  1. Programy podpory z operačního programu Podnikání a inovace Tyto programy jsou určené jak pro projekty spočívající ve vybavení podniku IT technikou (např. ICT v podnicích, ICT a strategické služby), tak pro školící programy (např. školící střediska). Jednotlivé programy podpor jsou vyhlašovány průběžně, doporučuje se proto průběžné sledování nabídky aktuálních podpor pro případné využití přímo pro Váš projekt.
     
  2. Programy podpory z operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost 
     
  3. Programy podpory z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost 
     
  4. Programy podpory zaměřené na jednotlivé regiony, např. pro region Jihomoravského kraje z programu ROP NUTS II Jihovýchod. Tyto programy mohou zahrnovat i podporu např. podnikatelských aktivit směřujících k rozvoji venkova, regenerace brownfieldových ploch, zavádění ICT apod. 
     
  5. Dotační tituly zahrnující i podporu začínajících podnikatelů nebo podporu rozvoje malých obcí a venkova vypisují v některých případech i krajské a obecní samosprávy. Kontaktujte Vámi místně příslušný úřad pro zjištění aktuálních možností.
     
  6. Pro začínající podnikatele přichází v úvahu rovněž programy realizované Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou na podporu malého a středního podnikání, které zahrnují mimo jiné poskytování záruk za úvěry pro malé a začínající podnikatele. 
     
  7. V úvahu mohou dále přicházet dotace realizované v rámci programů aktivní politiky zaměstnanosti

 

Potřebujete pomoci v začátcích Vašeho podnikání? Naše firma Vám pomůže nejen při zakládání firmy. Kontaktujte nás na +420 702 570 409 a my Vám rádi pomůžeme.








blog comments powered by Disqus