Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Platební terminál – možnost nebo nutnost?

  • 0

Naši firmu zajímaly informace ohledně platebního terminálu. Otázky nám zodpověděl Tomáš Plesník z Unicredit Bank.

Co to vůbec ten platební terminál je?

Převážná většina lidí jej zná z pozice kupujícího, mnozí podnikatelé z pozice prodávajícího. Často slyším: „Terminál není potřeba, bankomat máme za rohem. Pouze zdržuje slušné lidi při nakupování.“ Našli bychom plno zdánlivých „nevýhod“ platebních terminálů. Málokdy si však jako obchodníci uvědomujeme právě ty přínosy platebního terminálu pro náš business. Je dokázáno, že lidé platící kartou mnohem více utrácejí. Je plno lidí kteří platbu kartou preferují a toto číslo stále stoupá. Zvýšíte prestiž prodejny a rozšíříte cílovou skupinu zákazníků. Můžete mít vlastní věrnostní čipové karty atd.

Můžete uvést nějaký příklad těchto výhod v praxi?

Vezměte si servis/prodejce elektra, který má vzhledem ke konkurenci v podobě velkých řetězců už tak těžkou pozici na trhu. Přijde zákazník: „Můžete mi opravit tuto televizi?“. Závada je taková, že oprava vyjde na polovinu ceny nového (což je dnes běžné i u těch nejbanálnějších poruch). Vzhledem k tomu, že málokdo nosí třeba deset tisíc v peněžence, novou televizi hned nekoupí. Přijde domů, podívá se po řetězcích, najde „akci“ a nakoupí tam. Pokud by obchodníkovi mohl zaplatit kartou, je čistě na jeho prodejních dovednostech, zda koupí televizi ihned.

Co obnáší mít takový terminál a komu je určen?

Platební terminál není samozřejmě pro každého, těžko jej bude využívat třeba stavební firma. Kolikrát jsem však sám překvapen, kde všude se dají terminály uplatnit. Avšak u  těch obchodníků, kde to má jen trochu smysl se to vyplatí. Ideální je mít připojení k internetu, ale ani to není nutné. Zapojit se dá téměř kdekoliv.

Co to stojí?

Je více poskytovatelů kteří nabízejí terminály a je třeba zvažovat všechny aspekty při volbě. Někde se platí za pronájem přístroje, jinde za servisní služby. Vždy platíte bance tzv. disážio. Tzv. disážijní sazba uváděna v procentech se může různě lišit například dle objemu transakcí, oboru podnikání atp.

U nás v UniCredit je to jednoduché, platíte jen disážio. Zdarma máte přístroj, kompletní zaškolení personálu, instalaci, servis, prostě vše. Stačí se se mnou spojit a na základě vyplnění formuláře spočteme sazbu a do několika dnů mají Vaši zákazníci full service při platbě a Vy budete zase o krok napřed.

Všimli jsme si, že už chvíli běží nějaká kampaň UniCredit Bank na účty.

Stačí si posílat na účet příjem alespoň 12 000 Kč měsíčně. Nic víc a máte běžný účet zdarma. Výběry ve všech bankomatech všech poskytovatelů zdarma v ČR i v zahraničí. Všechny jednorázové i trvalé platby, samozřejmě bezplatné vedení konta a mnoho dalšího.

Pokud byste se rádi dozvěděli více o možnosti poskytnout vašim klientům platbu kartou, kontaktujte Tomáše Plesníka, tomas.plesnik@unicreditgroup.cz

UniCredit Bank je silná a výkonná evropská banka s dominantním postavením ve střední a východní Evropě. Díky tomu usnadňuje klientům mezinárodní obchod a kontakty s jejich partnery. Ke každému klientovi přistupuje banka individuálně a připravuje pro ně jen opravdu smysluplná, užitečná a efektivní řešení a nabídky.








blog comments powered by Disqus