Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

České aerolinie přidají do letového řádu spoje do Göteborgu

Od poloviny letošního září zahájí České aerolinie pravidelný provoz na lince do Göteborgu, druhého největšího města ve Švédsku. Nové spoje budou navazovat na lety mezi Prahou a Hamburkem. Linka bude operována šestkrát týdně letouny ATR 72. Prodej letenek bude zahájen v průběhu dnešního dne.

Díky zavedení nových spojů do Göteborgu navzájem propojí České aerolinie metropoli jižního Švédska s Hamburkem i Prahou podle vzoru pravidelné linky Praha – Bratislava – Košice. Linku do Göteborgu budou České aerolinie operovat s mezipřistáním v Hamburku. Cestující z Prahy do či ze Švédska nebudou muset z letadla vystupovat. Po 25 minutách, během kterých budou odbaveni vystupující pasažéři a noví klienti včetně zavazadel a carga, bude spoj pokračovat na druhém úseku do Göteborgu či do Prahy.

Letový řád nové linky, tj. odlet z Göteborgu do Hamburku ráno a v ten samý den večer zpět, je nastaven tak, aby vyhovoval převažujícímu toku cestujících, zejména obchodních, nebo i turistům směřujícím na návštěvu či nákupy do severoněmecké metropole. To samé platí o novém letovém řádu mezi Hamburkem a Prahou. Odlety z Prahy do Hamburku jsou nově naplánovány od 15. září 2014 na každý den v 17:40 kromě soboty, odlety z Hamburku do Göteborgu v 19:40 s příletem do Švédska ve 21:10. V Göteborgu budou letadla Českých aerolinií nocovat a druhý den se v 7:15 vydají na trať do Hamburku, kde budou přistávat v 8:50. Odlety do Prahy jsou naplánovány na 9:15 s příletem na Letiště Václava Havla Praha v 10:50. Stejný letový řád na lince Českých aerolinií do Hamburku a Göteborgu bude platný v nadcházející zimní sezóně 2014/2015.

Také na lince do Göteborgu zavedou České aerolinie strukturu jednosměrných tarifů, která je již například uplatňována na spojích mezi Stockholmem a Prahou. Díky tomu cestující mohou jednoduše a výhodně kombinovat jednosměrné letenky na obou linkách, což jim například bez zbytečných komplikací umožňuje naplánovat pobyt či prodloužený víkend v obou největších švédských městech, Göteborgu i Stockholmu, bez nutnosti vracet se do bodu příletu.

Letenky na spoje do Göteborgu bude možné zakoupit ve všech distribučních místech Českých aerolinií a jejich partnerů, tj. na webových stránkách společnosti na www.csa.cz, na Kontaktním centru a prodejních kancelářích společnosti, ale také v síti cestovních kanceláří, agentur a prodejců letenek.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus