Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Podnikavé ženy

V dřívějších časech bylo podnikání výhradně mužskou doménou. Ovšem doba pokročila a stále častěji se objevují úspěšné podnikatelky ženského pohlaví. Svědčí o tom i skutečnost, že v posledním roce začalo podnikat 10x více žen než mužů. Co vede ženy k tomu, aby nastartovaly svůj vlastní byznys a jaké k tomu mají, oproti mužům, předpoklady?

Ať už muži, nebo ženy, spousta z nás se nemůže smířit se zaměstnaneckým stereotypem, ráno vstát, nachystat dětem svačiny do školy, za tmy odejít do práce a za tmy se z práce vrátit, postarat se o rodinu a domácnost a další den celý kolotoč nanovo. Co je však specifický případ žen, spousta z nich začíná podnikat při mateřské či rodičovské dovolené. Mnoho z nich v praxi narazí na nedostatek, na zboží, které jim na trhu chybí a tak se pustí do vlastního podnikání, nebo si začnou plnit svůj sen z dřívějších dob.

Podle Karla Havlíčka, předsedy Asociace malých a středních podniků a živnostníků, hlavním motivačním faktorem žen není úspěch a společenské postavení, ale rodina a vyšší stupeň nezávislosti.

V podnikání také obecně platí, že ženy dávají více na intuici, což může být někdy výhodou, bohužel však i problémem. Každopádně, ženy podnikatelky si mohou snáze organizovat svůj čas a naplánovat si tak práci, péči o domácnost i o děti.

Pokud vás zajímají příklady z praxe, vyhledejte si informace například o Bambooliku, Cliché Shoes či SegraSegra.

Ženy podnikatelky se vzájemně také velmi podporují, stačí vypsat heslo "podnikavé ženy" nebo "ženy podnikatelky" na webu či sociálních sítích a uvidíte, kolik stránek se vám objeví.

Podnikavé ženy mají také své místo v Pardubickém kraji, kde se za 2 dny, 7. listopadu, představí veřejnosti 30 podnikatelek z tohoto kraje. Budou propagovat a nabízet své výrobky a služby z oblasti gastronomie, módy, cvičení a zdravého životního stylu či vzdělávání.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus