Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Když přijde retro do módy

  • 0

V posledních letech se stále častěji setkáváme s trendy, které čerpají inspiraci v dobách minulých. itom vrátit čas se nepokoušejí pouze módní návrháři.


Tzv. retro, tedy termín označující něco z minulosti, získává oblibu napříč generacemi a obory. Setkat se s ním můžeme například u hraček, vybavení domácnosti, v automobilovém průmyslu…


Dnešní třicátníci s nostalgií vzpomínají na to, jak ve školních lavicích pečovali o „domácí zvířátko“ Tamagoči, čtyřicátníci by si zase rádi (ne)zajezdili s autodráhou Ites, hospodyňky často zavzpomínají na to, jak s pomocí bombiček s obsahem CO2 vyráběly sifon a v remoskách vařily nedělní oběd, a tatínkové, kteří se s velkou slávou zříkali svých „stodvacítek“ a trabantů, by teď za nostalgickou projížďku tímto plechovým miláčkem platili zlatem.


Tohoto boomu mnozí využili a z retra si udělali výnosný byznys.


Můžeme se setkat s pokračovateli, kteří „oživili“ oblíbené hrdiny a svou výrobou navázali na své předchůdce.


Velice ceněným artiklem jsou skutečné retro hračky a jiné věci, které jejich majitelé po léta opečovávali, případně se staly nalezeným „pokladem“ při vyklízení starých půd. Má-li tato věc i svůj originální, neporušený obal, letí cena, kterou jsou za ni mnozí ochotní dát, strmě vzhůru.


Automobily, kterých jsme se před léty zbavovali na vrakovištích, si nyní našly své kupce a opět jsou hýčkáni svými obdivovateli v garážích.


Retro se často stává i tématem společenských akcí. Stále častěji se můžeme vydat s péřovým boa na ples inspirovaný 30. léty, v hippies kostýmech zamíříme na party ve stylu 60. let a v mrkváčích na diskotéku z „osmdesátek“.


A co vy? Také jste objevili zálibu v retru?

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus