Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Sebevzdělání – cesta k moudrosti

  • 0

Existuje spousta forem studia, avšak nejvýznamnější „institucí“ našeho sebevzdělání je ŠKOLA ŽIVOTA.


Střední a vysoké školy nám dokáží poskytnout spoustu více či méně potřebných informací, díky kterým se můžeme stát odborníky v daném oboru. Avšak ukončením studia by naše sebevzdělávání skončit nemělo. Sebevzdělávání by se mělo stát celoživotním procesem osobního rozvoje.


Tzv. Škola života nás neučí definice, poučky a postupy, ale díky situacím, které nám život přináší, získáváme ty nejdůležitější zkušenosti a schopnosti.


Někdy nám život tyto situace klade do cesty sám, někdy je nutné jít jim naproti.


Samozřejmostí by měl být zájem o dění ve všech oblastech života k získání všeobecného přehledu. Ten můžeme prohloubit například četbou a setkáváním se s lidmi z různých oborů.


Obzory nám rozšíří také cesty do zahraničí, které nám mohou dopomoci nejen naučit se a zdokonalit cizí jazyk, ale také osobně poznat zvyklosti a odlišnosti daných zemí.


Zajímáte-li se o nějakou oblast nebo si nejste jistí svými vědomostmi o ní, navštivte workshop, kurz či lekci, kde si prohloubíte znalosti o tom, co vás zaujalo.


Velmi přínosné je, máte-li ve svém okruhu lidi, kteří vám mohou předat své znalosti a zkušenosti. Stejně tak i vy poskytujte své poznatky ostatním.


Poznávejte a zkoušejte nové věci, pokuste se najít a vyčlenit si čas k tomu, co vás zajímá.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus