Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Letní brigády

Hledáte si brigádu na léto? Letos zaměstnavatelé začali brigády nabízet již v dubnu a hodinová mzda se někdy vyšplhá i na 150Kč, ale i tak ze strany uchazečů není zájem o letní brigády velký.

Nabídkou brigád se zaměstnavatelé snaží řešit nejen zástup za pracovníky na dovolené, ale obecně nedostatek pracovních sil. Nejvíce brigádnických pozic je k dispozici ve výrobních firmách, obchodech a logistických a zákaznických centrech.

Největší zájem o brigády mají zahraniční vysokoškolští studenti z Ruska, Ukrajiny či Běloruska, kteří v České republice studují a obvykle zde zůstávají i přes léto. 

Daleko více pozic je manuálního charakteru, ale o ně brigádníci moc nestojí.

Někteří zaměstnavatelé se snaží brigádníky motivovat různými benefity jako docházkový bonus, stravenky nebo dotované stravování.

A kde si můžete vydělat nejvíce?

Na Ostravsku si brigádník běžně vydělá 80 Kč až 130 Kč za hodinu, v Brně 90 Kč až 130 Kč, v Praze dosahují mzdy až ke 150 Kč, na Zlínsku jsou do 110 Kč, na Liberecku do 120 Kč a na Vysočině do 130 Kč za hodinu.

Nejvíce pozic je tradičně k dispozici ve výrobě jako operátoři výroby, či skladníci, dále v retailu, kde se jedná o pozice asistentů prodeje či pracovníky, kteří mají na starosti inventury.

Další z možných brigád lze nalézt i v zákaznických službách, kde je ovšem důraz kladen na znalost angličtiny, případně dalšího cizího jazyka.

Nezletilí studenti, kteří hledají možnost prázdninového přivýdělku, nachází uplatnění zejména při prodeji zmrzliny či ve stánku s občerstvením, na koupalištích anebo ve výrobě, ovšem jen v nesměnném provozu a v případě jednoduchých manuálních prací.



Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus