Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Načerpejte energii při hledání „pokladů“

  • 0

Konečně se nám vyčasilo, dny se prodlužují a prosluněné počasí nás láká k pobytům mimo naše kanceláře a pracoviště. Existuje spoustu outdoorových aktivit, kterým se můžeme věnovat i po pracovní době v odpoledních a večerních hodinách. Výlety po okolí, posezení s přáteli a rodinou na zahrádkách restaurací nebo například cyklistika.

Chcete-li si svůj pobyt venku oživit, můžete vyzkoušet celosvětovou turistickou hru s názvem geocaching.

Při geocachingu se stáváte geocacherem (počeštěle „kačerem“), který dle zadaných GPS souřadnic hledá v okolí skryté schránky různých tvarů a velikostí, tzv. cache (česky „kešky“).

Prvním krokem k tomu, abyste se stali geokačery, je registrace a přihlášení na stránkách www.geocaching.com. Zde si zvolíte místo, na kterém chcete kešky hledat a poté konkrétní kešku, která vás zaujala.

DRUHY KEŠEK

Vyberete-li si tradiční keš (označená jednou zelenou krabičkou), v jejím v popisu ihned objevíte GPS souřadnici místa, kde se keška fyzicky nachází. K nalezení tzv. multikeší (označených dvěma žluto-oranžovými krabičkami) je zpravidla zapotřebí navštívit více míst a dle zjištěných indicií zjistit cílovou GPS souřadnici. Dále existují tzv. mystery keše, virtuální keše a další, u kterých je nutné splnit nějaký úkol, zjistit různé informace apod.

„POKLAD“

A co vás vlastně čeká na konci vaší pátrací akce? Na místě, kam vás zavede GPS souřadnice a nápověda v popisu kešky, naleznete schránku v podobě krabičky, dózy, pouzdra, tuby apod., která obsahuje tzv. logbook, záznamový arch, do kterého zapíšete svou návštěvu. Je-li schránka větších rozměrů, vejdou se do ní i tzv. výměnné předměty, obvykle drobné hračky, náramky, pohledy, apod., které si výměnou za předmět stejné nebo vyšší hodnoty můžete ze schránky vzít.

Následně je zapotřebí kešku schovat zpět do jejího úkrytu a svou návštěvu zalogovat i virtuálně na stránkách geocachingu nebo v mobilní aplikaci.


Tip: Geocachingem můžete také vyplnit čas při čekání na vlak či autobus nebo mezi obchodními schůzkami.

Kategorie: Články







blog comments powered by Disqus