Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Jak na fungující e-shop?

  • 0

Poslední statistiky ukazují, že se více daří internetovému prodeji než klasickému maloobchodu. Tržby e-shopů meziročně vzrostly o 23,4 %, naproti tomu tržby v maloobchodu jen o 3,1 %, což poukazuje na jejich slábnutí.

Pro založení e-shopu je důležité vytvořit si marketingovou strategii, můžete se tak vyhnout neúspěchu, který pramení z vidiny rychlého zisku bez práce.

Dobře promyslete, co budete prodávat a zda tomu dostatečně rozumíte. Určete, čím bude váš e-shop zajímavý a výjimečný pro zákazníky – proč by měli daný produkt koupit a proč zrovna od vás?

Ve středu Vašeho zájmu by měl vždy stát především zákazník, jelikož určuje poptávku. Pomoci vám může průzkum u konkurence, vyhledejte si komentáře a hodnocení zákazníků a poučte se. Podle toho, co zákazníky nejvíce motivuje k nákupu, můžete nastavit správné fungování e-shopu tak, aby byl nákup pro zákazníky co nejpohodlnější.

S vhodně nastaveným prozákaznickým servisem si zajistíte trvale fungující vztah s vašimi zákazníky, kteří se k vám budou vracet a doporučovat vás svému okolí. Pak si můžete stanovit dlouhodobější cíl, na kterém je ovšem potřeba dále pracovat a rozvíjet jej.

Nezapomeňte si vše rozplánovat i finančně. Na začátku si vše propočítejte a vytvořte alespoň hrubý odhad – kolik můžete investovat, jakou návratnost očekáváte a pamatujte i na finanční rezervy.

Pokud zvažujete začít podnikat na internetu, mohl by vám pomoci náš kurz On-line marketingu. Více o tomto kurzu se dozvíte zde: http://alavia.cz/kurzy-a-skoleni/firemni-vzdelavani/it-kurzy/on-line-marketing/

Kategorie: Alavia Education







blog comments powered by Disqus