Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Dotace je nutné řešit včas

  • 0

Někteří lidé jsou překvapeni, že na investice, které již uhradili z vlastních zdrojů, mohli čerpat dotace.

Základem úspěšného projektu je kvalitně prokonzultovaný projektový záměr a zařazení do správného dotačního titulu. Jednání probíhá jak se stávajícími klienty, tak s novými klienty. Někteří lidé jsou mnohdy překvapeni, že na investice, které již uhradili z vlastních zdrojů, mohli čerpat dotace. Je velmi pravděpodobné, že podnikatelé jsou zaneprázdněni a jezdit na osobní konzultace do Prahy je pro ně časovou zátěží. Proto je připravena novinka, a to konzultace projektových záměrů po Skypu či forma hromadných videokonferencí. Konzultace trvá 30 minut a je poskytnuta zdarma.

Momentálně se pomalu začíná rozbíhat nové programové období, které potrvá do roku 2020. Již nyní se připravují investiční žádosti z oblasti nákupu technologie, zateplení či rekonstrukce provozoven. Největší šanci získat dotaci mají firmy, které si nechají zpracovat žádost o dotaci firmou, která se poskytováním dotací zabývá (např. Grant Consulting).

Na dotace pro začínající podnikatele je možné pohlížet z několika dotačních titulů. Konečné rozhodnutí je pak na nich, jakou variantu si vyberou k realizaci. Očekává se, že první registrace žádostí o dotace pro mladé podnikatele proběhne již v první polovině příštího roku.

Pro nové období je doporučeno podnikatelům připravit si písemně možné zaměření investic a zaslat je k posouzení. Poté bude navrhnut další postup.








blog comments powered by Disqus