Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Rozhovor s Michaelem Illou z Easytask.cz

  • 0

Easytask je nejjednodušší cesta k marketingovým a administrativním službám. Co si pod tím vlastně můžeme představit, nám na následujících řádcích zodpoví Michael Illa, který je zodpovědný za technickou stránku portálu.

 

Prosím, popište nám, jak funguje portál Easytask.cz, co je jeho účelem?

Easytask je outsourcingová platforma, na které se střetává nabídka s poptávkou. Účelem portálu je umožnit člověku či firmě najít pomoc v oblasti marketingových a administrativních služeb. Jednoduše řečeno – pokud něco potřebujete, dáte to na Easytask. Potom si jen vyberete vhodného dodavatele, který pro vás zakázku vypracuje. Ideální, pokud nemáte ve firmě kapacity nebo čas na určité práce.

 

Jak Vás napadla myšlenka založit Easytask.cz?

Sami jsme hodně outsourcovali na zahraničních portálech (oDesk, Elance), ze kterých Easytask vychází. Tady v Česku takovýto portál chyběl. Proto jsme uzavřeli spolupráci s firmou LMC (jobs.cz, práce.cz) a vytvořili jsme Easytask.

 

Jaká je přidanou hodnota pro uživatele Easytask.cz?

Naši přidanou hodnotu spatřuji zejména v tom, že Easytask není portál pro všechny druhy poptávek. Pokud například potřebujete zedníka nebo postavit nový plot, na Easytasku nehledejte. Naopak, pokud potřebujete marketingové, IT nebo administrativní služby, měl by být Easytask prvním místem, kam zavítáte. Oproti ostatním portálům jsme totiž nejrychlejší, flexibilní a máme skvělou technickou podporu :-).

 

Co je to „Balíčky služeb“ a vymysleli jste ho na základě poptávky uživatelů, nebo nabídky dodavatelů?

Balíčky služeb jsou konkrétní služby, které naši zadavatelé nejčastěji poptávají. Inspirací pro nás byl server fiverr.com, kde jsou konkrétní služby k dostání za 5 dolarů. Cílem Balíčků služeb je naservírovat zadavateli přesně to, co chce, bez nutnosti vkládání poptávky či dlouhého vypisování. Kupříkladu se rozhodnete, že chcete nové logo. Na Easytasku můžete buď vložit poptávku, nebo si ho prostě na dvě kliknutí objednat jako Balíček. Je to velice transparentní proces, takže přesně víte, co dostanete.

 

Jsou nějaké podmínky pro užívání portálu Easytask.cz?

Kromě standardních podmínek vyžadujeme po uživatelích používání opravdového jména a pokud možno profesionální vystupování. Na rozdíl od jiných poptávkových serverů je  Easytask zcela zdarma.

Přísnější nároky máme na dodavatele, jimž jsme udělili certifikaci. Tito dodavatelé jsou prověření a za jejich kvalitní práci ručíme.

 

Jaká je cena pro vedení v seznamu dodavatelů, a kolik zaplatím, chtěl-li bych být upozorňován na nové poptávky?

Na Easytasku neplatíte za jeho používání ani korunu. V seznamu dodavatelů vás vedeme zdarma, pokud si to přejete, a upozornění na nové poptávky vám zasíláme podle vašich preferencí.

 

Co vše je potřeba a jak mohu nabídnout svůj balíček?

V první řadě je potřeba si ujasnit, co by mělo být v balíčku nabízeno. Služby v balíčcích musí být maximálně konkrétní, aby byla zachována jejich jednoduchost. Pokud víte, co byste chtěli v balíčku nabízet, napište nám na a na vytvoření balíčku se domluvíme. Cena balíčku by však měla být do 3000 Kč, abychom vás byli schopni prodat.

 

Kolik můžu vložit poptávek a jak dlouho zůstanou viditelné?

Poptávek můžete vložit neomezený počet, pokud se nejedná o duplikáty předchozích. Viditelné zůstanou do doby jejich expirace, což je standardně 30 dní. Během 30 dní máte čas vybrat si dodavatele a systém vás sám upozorní na to, že poptávka brzy expiruje.

 

Jaké jsou výhody EasyTask oproti jiným poptávkovým serverům?

Když pominu to, že jsme zdarma, a již zmíněnou vyhraněnost našich poptávek, stojí za zmínku určitě maximální rychlost a jednoduchost při práci s poptávkami. Celý proces je pro uživatele velmi jednoduchý. Máme ozkoušené, že už po 30 minutách po vložení poptávky se přihlásí 5-10 dodavatelů. Samozřejmě to tak nejde u každé poptávky, ale ty klasické (grafika, programování, administrativa…) jsou skutečně velice rychle realizovány. A navíc máte všechny poptávky a uchazeče přehledně na jednom místě.

 

Jakým způsobem zaručujete kvalitu dodavatelů?

Máme na to několik nástrojů. Prvním z nich je hodnocení, které si mezi sebou mohou udělit samotní uživatelé. Pokud nejste spokojeni s prací najatého dodavatele, dáte mu negativní hodnocení a varujete tím ostatní uživatele, že si mají raději vybrat někoho jiného.

Dalším nástrojem je certifikace. Tuto certifikaci udělujeme nadmíru kvalitním dodavatelům, kteří se nám líbí a odvádí kvalitní práci. Od certifikovaných dodavatelů (jsou označeni šerpou) můžete čekat pouze prvotřídní služby.

V poslední řadě kontrolujeme dodavatele my sami. Reference, kvalita vyjadřování, obsah profilu a samozřejmě i záznamy o uživateli na internetu jsou pro nás směrodatné. Pokud objevíme člověka, který je například hlášen jako dlužník nebo nespolehlivý dodavatel, podnikáme poté patřičné kroky, které mohou vést až k vymazání jeho profilu z Easytasku.

 

Jakým způsobem jste sestavovali váš tým?

Náš tým existoval ještě dávno před Easytaskem, pokud si dobře vzpomínám, do týmu jsem se dostal přes „jobsy“. A naše nové členy hledáme výhradně přes Easytask :-).

 

Kde chcete být na konci tohoto roku a jaký je Váš cíl během roku příštího?

Naše cíle jsou jasné – zdokonalování Easytasku a zvyšování čísel uživatelů a poptávek. Do konce roku bychom chtěli mít na kontě alespoň 900 realizovaných poptávek. Kromě toho chceme do konce roku nasadit několik nových funkcí, které zatím držíme v tajnosti. Prozradím jen, že novými funkcemi o 100% zrychlíme a zjednodušíme celý proces interakce mezi dodavatelem a zadavatelem.

Našim největším cílem je však v České republice firmám a podnikatelům ukázat, že outsourcing už dávno není věcí budoucnosti a může jim ušetřit obrovské množství času i peněz. A budeme jedině rádi, když k outsourcingu využijí Easytask.

 

Děkujeme Michaelu Illovi za poskytnutí tohoto rozhovoru. I my v New Wave Service jsme spokojenými uživateli EasyTask.cz a to jak na straně zadavatelů, tak i na straně dodavatelů a můžeme portál jen doporučit.

Kategorie: New Wave Service







blog comments powered by Disqus