Volné pozice/Kariéra | Blog | Pro média | Kontakt | |

Zůstaňte informovaní

Přihlašte se k odběru článků, rozhovorů a novinek od New Wave Service zdarma.

New Wave Service nebude sdílet Váš e-mail s žádnou jinou organizací a umožní Vám kdykoliv se odhlásit.

Kouzlo coworkingu

  • 0

Vzájemná spolupráce v příjemném prostředí může obohatit vaše podnikání a přinést vám nové zkušenosti i obchodní partnerství. Díky coworkingu můžete nejen pracovat na svých projektech, ale užívat si i spolupráce s ostatními účastníky a vzájemné interakce. A koneckonců vyřešíte i problémy s pracovní morálkou, hledáním klidného místa k plnění svých úkolů a nedostatkem vlastních kancelářských prostorů.

Coworking znamená v doslovném překladu spolu-práce. Jde o sdílený pracovní prostor pro nezávislé pracovníky a jiné distanční pracovníky, kteří zde vykonávají svou běžnou práci.

Krásou coworkingu je, že pro každého může znamenat něco jiného. Někdo může zařízení navštěvovat proto, že nemá jiné místo pro výkon práce, jiný zase proto, že chce potkávat zajímavé lidi a seznamovat se.

Lidé, kteří pracují doma, mohou často prokrastinovat – pouštějí si seriály, vyrušují je ostatní členové domácnosti, odbíhají do ledničky a podobně. Zároveň jim může vadit, že nejsou ve spojení s okolním světem. Případně pokud někdo pracuje z domova, může být celý den v pyžamu a začnou mu chybět sociální návyky, postupně takový člověk sociálně zakrní.

Kancelář pro coworkingové centrum je obvykle vybavena kancelářským nábytkem a počítačovou sítí s internetovým připojením, případně také sdílenou tiskárnou. Součástí centra bývá rovněž vybavena kuchyňka, sociální zařízení, místo pro odpočinek či zasedací místnost s projektorem. Sdílená kancelář vyjde jednak levněji, ale důležitá je také už zmíněná společenská a psychologická funkce takového pracoviště.

Členové coworkingu nemusejí řešit platby za elektřinu, plyn, vodu, internet, nájem a další. Zaplatí pouze čas strávený v kanceláři, kde si mohou vybrat vhodné místo a nerušeně pracovat.

Kategorie: New Wave Service







blog comments powered by Disqus